1. Principala
  2. Întrebări și răspunsuri
  3. Ce este un browser web? Tipurile de browser

Web-browser: definiţie şi varietate

Lăsați o cerere

Web-browser: definiţie şi varietate

Un navigator sau un browser reprezintă o aplicație software, destinată vizualizării paginilor web și a tuturor informațiilor posibile din rețeaua de calculatoare. Cum funcționează browserele web: ele expediază solicitările http către server și primesc de la ele datele care se prelucrează după standardele aprobate (protocol). Datorită acestui browser se formează orice pagină web. De exemplu, dumneavoastră doar acum utilizați browserul web, pentru a vizualiza pagina dată și a citi acest text.

Ce fel de browseruri există?

Am clarificat deja ce reprezintă un browser web. Acum vom enumera principalele lor tipuri:

  • Google Chrome. Acesta este cel mai popular navigator din lume. Mai bine de 50% din toți utilizatorii online utilizează anume Google, când doresc să găsească ceva pe internet.

  • Yandex. Yandex este un browser rus, solicitat în Rusia și țările CSI, care cuprinde un public mai mic decât Google.

  • Microsoft Edge. Aceasta reprezintă o generație nouă de browseruri web de la Microsoft, care înlocuiește cunoscutul Internet Explorer împreună cu actualizările OC Windows 10.

  • Mozilla Firefox. O versiune alternativă de software pentru deschiderea paginilor web, care există din anul 2005 și are utilizatori online permanenți.

  • Opera. Unul din cele mai solicitate browseruri, care există cu succes până azi. Mulți consideră Opera comodă atât pentru PC, cât și pentru dispozitivele mobile.

În blogul nostru puteți afla detaliat despre ce este un browser și cum funcționează acesta.

Comanda
Studio Webmaster - ajută la creșterea eficienței unei resurse Internet
Datorită serviciilor noastre, clienții pot prelua universul internetului - profiturile cresc iar munca va fi mai plăcută.
A primi un apel - este gratuit
call
Aveți întrebări?
Comanda un apel