+(373) 60-10-6666Contactați-ne
Ro Ro Ру En
Conținut
Dezvoltare

Programarea după iOS: ce fel de tipuri de aplicaţii se poate de făcut?

 1. Principala
 2. Blog
 3. Dezvoltare
 4. Programarea după iOS: ce aplicații putem crea?
Timp de citire: 2 minute
Nu aveți timp să citiți?
Lăsați o cerere
 

 

Odată cu lansarea sistemului de operare IOS de către Apple în 2007, limbajele de programare în care este scris acest sistem de operare cresc în fiecare an.

Există o mulțime de limbi în care aplicațiile IOS sunt programate din punct de vedere tehnic. Totul depinde de ce tip de aplicație doriți să dezvoltați. Adică, dacă intenționați să programați într-un mediu de dezvoltare multiplataforma, puteți trece atât cu limbaje de programare native (Objective-c sau Swift), cât și cu terțe părți prin compilare (Java, C ++, Python și alte limbaje) și totul va funcționa. Singura excepție de la alegerea acestui limbaj de programare pentru IOS de la zero va fi viteza de lucru și absența decalajelor, deoarece un limbaj de programare terță parte poate funcționa mai încet și poate da un ordin de mărime mai multe blocări decât Swift și Objective-c.

Având în vedere toate cele de mai sus, este necesar să înțelegem mai detaliat tipurile de aplicații mobile IOS și în ce limbi sunt dezvoltate, să mergem.

Programare pe IOS

Tipuri de propuneri de programare sub IOS de la zero

În programare se evidențiaza 3 tipuri principale de telefonie mobila ios:

 • native;
 • web-propunere;
 • hibride.

Aplicația nativă IOS

Se programeaza aplicația de acest fel ios sub o platforma concreta cu utilizarea unei cantitati enorme de posibilitatit tehnologice ios (gesturi, acelometru, contacte, cameră și etc.). Utilizatorii medii nu vor observa diferența dintre propunerea nativa si crossplatforma, dar în ele este o diferenta colosala, care apare in design-ul UI/UX. Chestia e, ca programarea de la zero a unei aplicatii native ios, sunt clare UI care sunt obisnuite utilizatorului unui sistem concret de operatie a sistemului. O propunere nativa se prelucreaza pe baza unor decizii de design avute si elemente de la Apple. Ca urmare, utilizatorul interacționează cu aplicația nativă ios la un nivel intuitiv.

Plusuri

 • Viteză mare și productivitate a muncii. Ieșire de date instantanee atunci când interacționați cu derularea netedă și fără întârzieri în animație.
 • Acces intuitiv și convenabil la toate funcțiile aplicației iOS. După cum sa menționat deja, această comoditate se realizează prin elemente standardizate de design UX / UI de la Apple.
 • Suport pentru versiuni vechi ale limbajelor de programare native. Având în vedere că programarea aplicațiilor ios de tip nativ este aproape întotdeauna efectuată în limbile Objective-c și Swift native acestui sistem de operare, actualizarea este rapidă și fără erori.

Minusuri:

 • Costul dezvoltării. Programarea în limbajele Objective-c și Swift este una dintre cele mai scumpe din punct de vedere al costurilor și poate varia de la 4.000 USD sau mai mult.
 • Actualizare de cod. În fiecare an devine mai dificil să găsești un programator care să scrie codul în limbajul Objective-c odată cu sosirea limbajului Swift actualizat și mai rapid. Dar, deoarece majoritatea proiectelor sunt încă scrise în el, va trebui să plătiți o sumă ordonată pentru revizuire, dar cel mai dificil lucru aici va fi să găsiți un astfel de programator.

Aplicațiile IOS multi-platformă - sunt aplicații scrise pentru mai multe platforme simultan într-o singură limbă.

Aceasta este principala diferență față de programarea nativă a aplicațiilor. Aici merită să ne dăm seama cum poate funcționa un astfel de cod pe dispozitive de diferite tehnologii. Există 2 abordări în programarea de la zero a aplicațiilor ios multiplataforma.

Primul se bazează pe faptul că, în momentul publicării, o aplicație multiplataforma este convertită într-una nativă utilizând un transpiler pentru o anumită platformă.

A doua modalitate nu este de a transforma codul original, ci de a-l înfășura într-un shell, care oferă traducerea în timp real a apelurilor din codului non-nativ în funcții de sistem native.

În aplicațiile multi-platformă, este necesar să se rafineze designul UX / UI, care poate diferi semnificativ în platformele Android și iOS.

Beneficii:

 • Preț și timpul de dezvoltare. Totul este simplu aici - trebuie să scrieți mai puțin codul, respectiv, costul și timpul de dezvoltare vor fi mai mici. Preț de la 2.000 USD.
 • Lucrați pe diferite platforme. Aceasta este esența aplicațiilor IOS cross-platform. Cu majoritatea sistemelor de operare, veți obține un public mai mare.

Dezavantaje:

 • Nu este o interfață nativă. Fiecare sistem de operare are propriile sale elemente unice, care uneori se pot exclude reciproc.
 • Bug-uri de cadre. Pot exista probleme în implementarea unor funcții din cauza erorilor din cadrul de dezvoltare în sine. Mediul multiplataforma este doar traducerea cererilor către interfață și apeluri de sistem. Prin urmare, sunt posibile erori în cadrul propriu-zis.
 • Viteza de lucru. Adăugarea de cod într-un mediu multiplataforma este un dezavantaj (în majoritatea cazurilor), unde interacțiunile cu aplicația pot întârzia.

Aplicații IOS hibride - Acestea sunt programe care combină o aplicație nativă și multiplataforma. Concluzia este că, fiind platforme cross-platform, aplicațiile ios hibride au acces la funcționalitatea smartphone-ului.

Acest tip de aplicație este descărcat exclusiv din surse oficiale precum Google Play și App Store. Aplicațiile Ub, Hybrid pot rula offline, dar accesul la internet este necesar pentru actualizarea informațiilor.

Cel mai adesea, atunci când aleg tipul de aplicație IOS, companiile le preferă pe cele hibride, datorită faptului că combină avantajele native și cross-platform. În plus, costul programării este semnificativ mai mic decât dezvoltarea unei aplicații native, iar viteza este mai mare.

Avantaj:

 • Costul și viteza de lucru;
 • Cross-platform;
 • Actualizare offline.

Dezavantaje:

 • Posibilă muncă incorectă în absența unei conexiuni la Internet;
 • Viteză de lucru mai stabilă, spre deosebire de aplicațiile pe mai multe platforme;
 • Minimalismul elementelor vizuale.

Cum să programezi după iOS?

Programarea aplicațiilor IOS

Pentru a programa conform ios și în general sunt necesare destul de multe cunoștințe. Tehnologiile moderne existente au salvat, în majoritatea cazurilor, programatorul de la înțelegerea detaliată a arhitecturii calculatorului, dar totuși este necesar a înțelege mecanismele de bază (sistemele numerice, eficiența algoritmilor, viteza de lucru a sub-programelor).

Dacă nu dispuneți de abilități de programare, atunci ar fi mai bine să încredințați această sarcină profesioniștilor, mai ales la necesitatea conectării monetizării la o aplicație mobilă.

Programatorii cu experiență și designerii web vor lua în considerare solicitările dumneavoastră și vor îndeplini astfel de etape în procesul de dezvoltare:

 • Analiza și realizarea sarcinilor

 • Elaborarea sarcinii tehnice

 • Dezvoltarea design-ului

 • Programare

 • Testare

 • Amplasarea produsului software finit în AppStore

Mai aveți întrebări la subiect? Apelați specialiștii de la Studio Webmaster și veți obține consultație calificată gratuită referitor la programarea aplicațiilor ios. Noi ne ocupăm de dezvoltarea soluțiilor pentru aplicații mobile pentru produse Apple din anul 2008.

Data Publicării : 27.07.2019
Evaluări: 0 clasament 0.00
Barkov Vadim
Autor
Vadim Barkov
Comentarii (0)
Pentru a lăsa un comentariu, aveți nevoie a intra
rating rating rating rating rating
(0.00 din 5 0 note)