+(373) 60-10-6666Contactați-ne
Ro Ro Ру En
Conținut
PPC

Anunțurile dinamice de căutare Google Ads: creare și configurare

 1. Principala
 2. Blog
 3. PPC
 4. Crearea și configurarea anunțurilor de căutare dinamice în anunțurile Google Ads
Timp de citire: 12 minute
Nu aveți timp să citiți?
Lăsați o cerere
 

Anunțurile dinamice de căutare (Dynamic Search Ads, DSA) în Google Ads reprezintă anunțurile care se creează automat, în baza coinciderii căutărilor utilizatorilor cu conținutul site-ului (titluri, cuvinte și fraze utilizate des). În acest mod, Dynamic Search Ads propune cumpărătorilor și clienților potențiali exact ceea ce îi interesează. Dumneavoastră puteți să vă încredințați în totalmente algoritmului DSA, care automat va crea anunțul cu URL-ul (adresa paginii) final indicat și URL-ul afișat.

Targetarea acestor anunțuri contribuie la completarea spațiilor din setul de fraze și cuvinte cheie. Utilizându-le, publicitatea Google automat determină pagina țintă a site-ului web și generează titluri actuale și informative. Făcând click pe anunțul dumneavoastră dinamic, cumpărătorul potențial ajunge îndată pe pagina resursei de care are nevoie. Și nu uitați: dumneavoastră sunteți responsabil de informația care se conține în publicitate.

Exemplu: Să presupunem că dețineți 7 localuri de sushi, în toată Moldova. Când utilizatorul online introduce în căutare solicitarea „comandă sushi Chișinau”, el vede anunțul dumneavoastră, care include titlul „Sushi cu livrare în Chișinău” și legăturile paginilor corespunzătoare.

 

Formatul anunțurilor dinamice de căutare: când acesta este actual și când nu?

Dinamic Search Ads oferă posibilitatea de a atrage cumpărătorii potențiali, care caută produsele sau serviciile companiei dumneavoastră. Acest format de anunțuri se potrivește perfect magazinelor online și catalogurilor, firmelor, care furnizează un spectru larg de servicii.

Pe orice cont de publicitate Google cu o cantitate mare de cuvinte cheie, se vor găsi și căutari mai puțin solicitate. Anume din acest motiv merită să utilizați acest instrument.

Nu este actuală utilizarea Dynamic Search Ads, dacă:

 • site-ul web suportă modificări permanente și nu conține o cantitate mare de elemente Flash;

 • sfera dumneavoastră de activitate este farmaceutica și sănătatea, jocurile de noroc sau conținutul pentru maturi, alcool și producerea de tabac (conținut cu afișare limitată);

 • este indispensabilă înregistrarea pentru a primi acces liber la principala informație de pe site.

Atrageți atenția la corespunderea campaniei în Google AdWords cu toate regulile existente ale publicității Google și a normelor legislative.

 

«+++» utilizării Dynamic Search Ads

Utilizând anunțurile dinamice în procesul de promovare, dumneavoastră primiți anumite avantaje:

 • Economisirea timpului dumneavoastră și gestionarea comodă – se instalează o singură dată și lucrează automat. În cazul în care o parte din produse sau categorii întregi lipsesc, afișarea anunțurilor poate fi temporar oprită. Nu este necesar să prescrieți permanent URL-ul afișat, el se alege automat, în baza domeniului adresei finale a site-ului. De exemplu: când URL-ul final arată precum www.site.com/servicii/marleting/ppc/ atunci în anunț el se va afișa drept www.site.com

 • Alegerea permanentă a titlurilor relevante. Publicitatea Google formează anunțul cu titlul necesar și descrierile care duc utilizatorul spre pagina țintă, răspunzătoare de solicitare.

 • Atragerea traficului pe contul publicului țintă, comparativ cu campaniile în care targeting-ul este setat după cuvintele cheie.

 

Sfaturile specialiștilor, care vă vor fi utile înainte de crearea și lansarea campaniilor

Pentru crearea unor campanii publicitare cu anunțuri de căutare dinamice, care vor fi eficiente, merită :

 • Să efectuați optimizarea site-ului dumneavoastră web înainte de start, după cum de calitatea resursei depinde și calitatea anunțurilor.

 • Să aveți grijă de versiunea mobilă a site-ului, deoarece Dynamic Ads se arată utilizatorilor, care au intrat și de pe smartphone-uri.

 • Să creați descrieri atractive de vânzare, la anunțuri. Ca publicitatea dumneavoastră să fie capabilă de a cointeresa clienții potențiali, cercetați informațiile cu privire la crearea acestor texte publicitare.

 • Țineți minte: o limbă – o campanie publicitară. Dacă resursa web conține 2 sau mai multe versiuni, în limbi diferite și dumneavoastră doriți să configurați publicitatea contextuală pentru fiecare din paginile ei, atunci creați o campanie publicitară separată pentru fiecare versiune.

 

1. Crearea și setarea campaniei cu anunțuri dinamice: pe pași

1.1. Intrați în contul dumneavoastră Google Ads, în meniu alegeți „Campaniile” (Кампании”), apăsați semnul „+” și „Campanie nouă”(Новая кампания”).

Crearea Google Ads

Configurarea Google Ads

1.2. După ce ați apăsat pe „Campanie nouă”, apare meniul scopurilor. Dumneavoastră trebuie să alegeți scopul campaniei publicitare — „Creează o campanie, fără a indica scopul” („Создать кампанию, не указывая цель”).

Alegerea obiectivului în campania de anunțuri Google Ads

Crearea unei companii de anunțuri Google Ads fără a specifica un obiectiv

1.3. Alegeți tipul campaniei „Rețea de căutare” („Поисковая сеть”), iar după indicați ce rezultate doriți să adăugați și apăsați pe „Continuare”.

Configurarea campaniei de anunțuri Google Ads

1.4. După, scrieți denumirea, indicați localizarea geografică, limbile și bugetul.

Specificarea limbii anunțului publicitar Google Ads

Alegerea rețelei atunci când configurați un anunț Google Ads

1.5. În punctul „Rate” („Ставки”), indicați strategia de determinare a ratelor. Recomandăm să alegeți „Preț țintă pentru conversie” („Целевая цена за конверсию”) sau „Preț optimizat pentru click” („Оптимизированная цена за клик”).

Specificarea strategiei de licitare atunci când configurați un anunț Google Ads

Sau

Specificarea strategiei de licitare atunci când configurați un anunț în Google Ads

1.6. Indicați limitele ratei și bugetul.

1.7. Alegeți „Alte setări” („Другие настройки”) în punctul „Setări generale” („Общие настройки”), după care „Setarea anunțurilor dinamice de căutare”( Настройка динамических поисковых объявлений), indicații domeniu de căutare și varianta de limbă pentru această campanie.

Specificarea limitării sumelor licitate și a bugetului la configurarea campaniei publicitare Google Ads

 

Important! Domeniul trebuie să fie însoțit de prexiul http:// sau https://, de altfel Google Ads va respinge anunțurile dumneavoastră cu explicația ”URL nefuncționabil”.

1.8. Apăsați „Memorează și continuă” („Сохранить и продолжить”) și treceți la crearea și setarea grupurilor de anunțuri și scopuri.

 

2. Grupa de anunțuri dinamice de căutare: creare și setare

2.1. Acum este indispensabil să setați grupul de anunțuri. Indicați varianta „dinamică” de tip al grupului de anunțuri în secțiunea corespunzătoare:

Configurarea grupurilor de anunțuri dinamice de căutare Google Ads

2.2.

Înscrieți denumirea grupei și indicați regulile de targeting, care se setează în baza conținutului paginilor site-ului web:

 • Pe URL-urile exacte. În cazul în care dumneavoastră ați decis să creați pentru prima oară Dynamic Ads și este indispensabil să analizați indicii de eficiență, setați URL-ul paginii principale.

 • Pe paginile, a căror adrese includ anumite cuvinte. De exemplu: : dostavka-tsvetov (site.md/dostavka-tsvetov-v-kishineve; site.md/dostavka-tsvetov-v-cahule; site.md/dostavka-tsvetov/rozy).

Informații din Ajutorul publicității Google:

Informații despre anunțurile direcționate din ajutorul Google Ads

Informații despre anunțurile direcționate în Google Ads

Dacă dumneavoastră vă ocupați de setarea acestui tip de publicitate pentru prima oară, utilizați recomandările și începeți cu alegerea paginilor web țintă – „Toate paginile” („Все страницы”). Acest fapt va ajuta să măriți traficul site-ului web.

Atrageți atenția! Dumneavoastră aveți posibilitatea de a stabili categoriile necesare și metoda de grupare a paginilor asemănătoare a site-ului. Dacă dumneavoastră dați aceste categorii pentru prima oară, ele vor apărea în contul dumneavoastră de publicitate Google în decursul unei zile.

Elaborarea regulilor de direcționare în anunțurile Google

La fel, dumneavoastră puteți să indicați URL-urile exacte, ceea ce permite realizarea setărilor de targeting pe paginile concrete ale site-ului dumneavoastră web. Însă acest fapt poate duce la limitarea și diminuarea volumului traficului.

Important! Fiți atenți cu indicarea URL-urilor concrete. Dacă dumneavoastră veți scrie o adresă incorectă sau nefuncționabilă (pagina a fost ștearsă) a paginii, anunțul dumneavoastră va fi respins și respectiv, publicitatea așa și nu va începe să se afișeze.

În cazul în care nu veți utiliza indicarea automată a ratelor, efectuați corectările acestora. Acest fapt vă va oferi control asupra afișării anunțurilor dumneavoastră publicitare.

2.3. Apăsați „Salvează și continuă” și treceți la crearea anunțurilor.

 

3. Crearea Dynamic Search Ads

Crearea unui anunț dinamic extins

La creare scrieți două descrieri, care vor conține maxim 90 de simboluri. URL-ul final, titlul și URL-ul afișabil se va crea automat, în baza setărilor din regulile de targeting (punctul 2.2).

Acolo unde este indicată pagina (uite la screen-shot-ul de mai sus), puteți vizualiza preventiv aspectul exterior al anunțului. Pentru a-l determina pe cel mai eficient, creați și utilizați concomitent câteva anunțuri dinamice.

Pentru adăugarea unui nou anunț Dynamic Search, procedați în felul următor:

Anunțuri și extinderi” ►► „Anunț nou” ►► „Anunț dinamic de căutare” și indicați grupul anunțului ►► creați anunțul ►► „Salvează un anunț nou”.

Crearea Dynamic Search Ads

Cu ajutorul unui asemenea tip de anunțuri publicitare, dumneavoastră nu doar ajutați cumpărătorii să găsească rapid ceea de ce ei au envoie în motorul de căutare Google, dar mai exact – să găsească asta pe site-ul dumneavoastră.

Data Publicării : 10.10.2019
Evaluări: 0 clasament 0.00
Kapanji Igor
Autor
Igor Kapanji
Specialist pe email-corespondenţă şi notificările push. În compania Studio Webmaster lucrez din anul 2017. Nu pot trăi fără baschet şi hochei. Visez să pescuiesc în Norvegia, să stau pe Trolltunga (stîncă care se înalţă deasupra lacului Ringedalsvatnet la 1000 metri). Fără 4 litri, donator de onoare a sîngelui în Moldova :)
Comentarii (0)
Pentru a lăsa un comentariu, aveți nevoie a intra
rating rating rating rating rating
(0.00 din 5 0 note)