Odată cu lansarea sistemului de operare IOS de către Apple în 2007, limbajele de programare în care este scris acest sistem de operare cresc în fiecare an.
Există o mulțime de limbi în care aplicațiile IOS sunt programate din punct de vedere tehnic. Totul depinde de ce tip de aplicație doriți să dezvoltați. Adică, dacă intenționați să programați într-un mediu de dezvoltare multiplataforma, puteți trece atât cu limbaje de programare native (Objective-c sau Swift), cât și cu terțe părți prin compilare (Java, C ++, Python și alte limbaje) și totul va funcționa. Singura excepție de la alegerea acestui limbaj de programare pentru IOS de la zero va fi viteza de lucru și absența decalajelor, deoarece un limbaj de programare terță parte poate funcționa mai încet și poate da un ordin de mărime mai multe blocări decât Swift și Objective-c.
Având în vedere toate cele de mai sus, este necesar să înțelegem mai detaliat tipurile de aplicații mobile IOS și în ce limbi sunt dezvoltate, să mergem.
În programare se evidențiaza 3 tipuri principale de telefonie mobila ios:
Aplicația nativă IOS
Se programeaza aplicația de acest fel ios sub o platforma concreta cu utilizarea unei cantitati enorme de posibilitatit tehnologice ios (gesturi, acelometru, contacte, cameră și etc.). Utilizatorii medii nu vor observa diferența dintre propunerea nativa si crossplatforma, dar în ele este o diferenta colosala, care apare in design-ul UI/UX. Chestia e, ca programarea de la zero a unei aplicatii native ios, sunt clare UI care sunt obisnuite utilizatorului unui sistem concret de operatie a sistemului. O propunere nativa se prelucreaza pe baza unor decizii de design avute si elemente de la Apple. Ca urmare, utilizatorul interacționează cu aplicația nativă ios la un nivel intuitiv.
Plusuri
Minusuri:
Aplicațiile IOS multi-platformă - sunt aplicații scrise pentru mai multe platforme simultan într-o singură limbă.
Aceasta este principala diferență față de programarea nativă a aplicațiilor. Aici merită să ne dăm seama cum poate funcționa un astfel de cod pe dispozitive de diferite tehnologii. Există 2 abordări în programarea de la zero a aplicațiilor ios multiplataforma.
Primul se bazează pe faptul că, în momentul publicării, o aplicație multiplataforma este convertită într-una nativă utilizând un transpiler pentru o anumită platformă.
A doua modalitate nu este de a transforma codul original, ci de a-l înfășura într-un shell, care oferă traducerea în timp real a apelurilor din codului non-nativ în funcții de sistem native.
În aplicațiile multi-platformă, este necesar să se rafineze designul UX / UI, care poate diferi semnificativ în platformele Android și iOS.
Beneficii:
Dezavantaje:
Aplicații IOS hibride - Acestea sunt programe care combină o aplicație nativă și multiplataforma. Concluzia este că, fiind platforme cross-platform, aplicațiile ios hibride au acces la funcționalitatea smartphone-ului.
Acest tip de aplicație este descărcat exclusiv din surse oficiale precum Google Play și App Store. Aplicațiile Ub, Hybrid pot rula offline, dar accesul la internet este necesar pentru actualizarea informațiilor.
Cel mai adesea, atunci când aleg tipul de aplicație IOS, companiile le preferă pe cele hibride, datorită faptului că combină avantajele native și cross-platform. În plus, costul programării este semnificativ mai mic decât dezvoltarea unei aplicații native, iar viteza este mai mare.
Avantaj:
Dezavantaje:
Pentru a programa conform ios și în general sunt necesare destul de multe cunoștințe. Tehnologiile moderne existente au salvat, în majoritatea cazurilor, programatorul de la înțelegerea detaliată a arhitecturii calculatorului, dar totuși este necesar a înțelege mecanismele de bază (sistemele numerice, eficiența algoritmilor, viteza de lucru a sub-programelor).
Dacă nu dispuneți de abilități de programare, atunci ar fi mai bine să încredințați această sarcină profesioniștilor, mai ales la necesitatea conectării monetizării la o aplicație mobilă.
Programatorii cu experiență și designerii web vor lua în considerare solicitările dumneavoastră și vor îndeplini astfel de etape în procesul de dezvoltare:
Analiza și realizarea sarcinilor
Elaborarea sarcinii tehnice
Dezvoltarea design-ului
Programare
Testare
Plasarea produsului software finit și promovarea ulterioară a aplicației în AppStore
Mai aveți întrebări la subiect? Apelați specialiștii de la Studio Webmaster și veți obține consultație calificată gratuită referitor la programarea aplicațiilor ios. Noi ne ocupăm de dezvoltarea soluțiilor pentru aplicații mobile pentru produse Apple din anul 2008.