Webmaster
+(373) 60-10-6666Contactați-ne
Web design

Cum elaborarea designului site-ului influențează uzabilitatea?

 1. Principala
 2. Blog
 3. Web design
 4. Cum elaborarea designului site-ului influențează uzabilitatea?
Timp de citire: 3 minute
Nu aveți timp să citiți?
Lăsați o cerere
Marina Iakovleva Iakovleva Marina
Data Publicării : 30.07.2019
clasament 0.00 Evaluări: 0

Uzabilitatea reprezintă aprecierea simplității și comodității de lucru cu site-ul web, care răspunde la trei întrebări principale:

 • A reușit oare utilizatorul să găsească ceea ce căuta?

 • Cât de rapid a reușit să o facă?

 • I-a rămas oare o impresie plăcută de la interacțiunea cu resursa?

Dacă toate trei răspunsuri sunt afirmative, atunci cel mai probabil, utilizatorul online va vizita site-ul dumneavoastră în mod repetat. De tot asta răspunde anume elaborarea calitativă a site-ului și în particular, concepția de design.

Câteva cuvinte despre designul web

Designerul va analiza cum vizitatorii vor interacționa cu interfața, ce pași trebuie să urmeze pentru a primi un rezultat sau altul, iar după, va decide cum va arăta vizual fiecare din acești pași. Această abordare mai este denumită design UX/UI și permite crearea unui aspect vizual comod și practic al portalului online.

Ce trebuie să cunoașteți despre uzabilitate?

Uzabilitatea influențează considerabil indicii de afaceri, precum numărul de vizitatori și conversia, aceștia fiind foarte importanți pentru fiecare proiect. Dacă vizitatorul găsește rapid pe resursa dumneavoastră ceea de ce are nevoie și informația data este prețioasă pentru el, atunci asta garantează vizite repetate. Iar navigarea bine gândită și pâlnia de vânzări corect construită numaidecât va motiva realizarea principalei acțiuni cheie – a cumpărăturii.

Auditul uzabilității permite evaluarea obiectivă a site-ului web, în ceea ce ține de comoditatea interacțiunii cu el, dar și determinarea punctelor slabe ale designului web. Pentru asta se verifică:

 • viteza de încărcare a paginilor;

 • corespunderea tematicii cu amenajarea;

 • prezentarea vizuală a conținutului;

 • adaptabilitatea;

 • navigarea.

Într-o companie profesionistă, o asemenea cercetare se realizează de către grupul de studiu, care apreciază site-ul web din punct de vedere al utilizatorului simplu. Cantitatea de parametri de apreciere, cu siguranță, este mult mai mare. Auditul site-ului web reprezintă o investiție care se răscumpără ușor și permite câștigarea unei sume mult mai mari de bani, decât ceea ce obțineți acum.

V-au rămas întrebări pe această temă? Luați legătura cu specialiștii Studio Webmaster și primiți o consultație calificată gratuit.

Comentarii (0)
Pentru a lăsa un comentariu, aveți nevoie a intra