+(373) 60-10-6666Contactați-ne
Conținut
SEO

TOP promovare? Un specialist personal sau totuşi un SEO studiou

 1. Principala
 2. Blog
 3. SEO
 4. Cum ridicăm un site în TOP? SEO Studio vs specialist în echipă
Timp de citire: 6 minute
Nu aveți timp să citiți?
Lăsați o cerere
 

Când site-ul în mod evident are nevoie de upgrade, apare dilema: să ne adresăm unui studiou profesionist sau să angajăm în echipa noastră un specialist SEO? Pentru a înțelege ce variantă este mai ieftină, iar principalul – mai eficientă, trebuie să analizăm plusurile și minusurile fiecăruia.

SEO Studio

Site-uri de promovare SEO

Avantaje

 • O echipă de specialiști IT în diferite sfere. În procesul de optimizare pentru căutare colaborează: conducătorul departamentului SEO, managerul de proiect, analiticul web, optimizatorul, account-manager-ul, copywriterul. Acest fapt garantează operativitatea și controlul dur al calității lucrărilor executate în toate etapele.

 • Colaboratori calificați. Cunoștințele și capacitățile specialiștilor pot fi verificate în baza portofoliului, case-urilor, a diplomelor și a recenziilor din partea clienților reali.

 • Analiza operativă a datelor și reacționarea rapidă. Algoritmii de clasare se schimbă tot timpul, oferind prioritate ba unor, ba altor parametri ai site-ului web. Specialiștii SEO cu experiență reacționează rapid la schimbări și la rândul lor, schimbă strategia de ridicare a site-ului în TOP.

 • Minimalizarea cheltuielilor. Dumneavoastră plătiți companiei-realizatoare o singură dată la semnarea contractului, achitând din start tot costul campaniei de marketing.

Neajunsuri

 • Achitarea suplimentară pentru rapiditate. Deoarece studiourile SEO de profil, de regulă, duc câteva proiecte concomitent, va trebui să achitați suplimentar pentru un lucru urgent.

 • Implicarea incompletă. Dacă compania-realizatoare este supraîncărcată, atunci specialistului SEO poate să nu îi ajungă timp pentru a se aprofunda total în afacerea dumneavoastră.

Propriul angajat

SEO optimizare și personalizare

Când compania angajează un specialist IT în echipă, pentru un salariu complet, mizează pe faptul că acesta se va ocupa de întrebările ce privesc funcționarea site-ului web. Însă trebuie să înțelegeți, o singură persoană nu poate fizic înlocui zece lucrători.

Avantaje

 • Rapiditate. După cum specialistul din echipă este mereu „sub mână”, el poate face un lucru urgent în orice moment. Pentru rapiditate, în acest caz, nu va trebui să achitați suplimentar.

 • Control total. Puteți vedea zilnic volumul lucrului efectuat, controla bugetul și altele.

 • Gestionarea motivației. Ca specialistul SEO să lucreze mai bine, puteți determina un coeficient de productivitate pentru el, de care va depinde salariul lui total sau parțial.

 • Cunoașterea perfectă a proceselor de afaceri ale companiei. Acest fapt permite ridicarea rapidă a site-ului în TOP, dacă specialistul dispune de calificarea necesară.

Neajunsuri

 • Achitarea în plus. 3-5 salarii ale unui specialist SEO bun pot fi comparate cu prețul adresării într-o companie IT profesionistă. Însă în companie, lucrul va fi efectuat mai rapid și calitativ, în timp ce persoana din echipă va continua să lucreze pentru salariu.

 • În cazul angajării, este dificil să verifici calificarea și experiența persoanei. Veți cunoaște dacă este un specialist bun, doar după câteva luni de la începutul lucrului.

 • Lipsa de multifuncționalitate. Chiar și cel mai experimentat specialist SEO nu poate combina 3-5 specialități, de altfel, acestea se vor manifesta negativ asupra calității optimizării.

 • Prelungirea promovării. Acest neajuns reiese din cel anterior. În timp ce colaboratorii unui studiou SEO realizează câteva sarcini de proiect concomitent, angajatul dumneavoastră încă le face pe rând, ceea ce prelungește procesul și influențează negativ bugetul.

Concluzie

Reieșind din faptele expuse, putem concluziona că adresarea către o companie IT profesionistă reprezintă o soluție mai avantajoasă în ceea ce privește timpul și cheltuielile financiare. Pe lângă asta, pentru o sumă mai mică veți primi o echipă întreagă de specialiști în domeniu, care se pot concentra rapid de pe o sarcină pe altă și pot găsi soluțiile de marketing optime pentru proiectul dumneavoastră. Dacă ceva nu va merge cum trebuie, dumneavoastră puteți miza mereu pe protecția drepturilor voastre, prin intermediul contractului.

Data Publicării : 30.07.2019
Evaluări: 2 clasament 5.00
Topor Ana
Autor
Ana Topor
Conducătorul departamentului de marketing. În Studio Webmaster sunt din anul 2015. În marketing mai mult de 8 ani. Citesc aproximativ 100 de cărţi pe an, nu-mi pot imagina viaţa fără sport, sunt îndrăgostită pînă peste cap de fotografie. Iubesc filmul alb-negru. Înainte am practicat artele marţiale. Deviza mea: „Niciodată nu te lăsa bătut, şi cu aceasta puţini care se împotrivesc :)
Comentarii (2)
Pentru a lăsa un comentariu, aveți nevoie a intra
rating rating rating rating rating
(5.00 din 5 2 note)
În ordine
Primul nou
dupa rating