Având în vedere tendința de creștere și disponibilitate a internetului mobil, interesul pentru aplicațiile mobile crește în fiecare an. Numai în ultimul an, au existat schimbări globale pe piața dezvoltării aplicațiilor mobile, atât în abordarea creației, cât și în funcționalitate. Odată cu extinderea afacerii pe Internet, companiile mari sunt destul de serioase în ceea ce privește dezvoltarea aplicațiilor mobile pentru a-și extinde afacerea și necesită în permanență idei noi de la dezvoltatori.
Crearea unei aplicații mobile pentru afaceri este o oportunitate de a vă apropia de clienți, de a îmbunătăți calitatea serviciilor, de a lucra eficient cu feedback-ul și, desigur, de a crește profiturile printr-un canal de vânzare suplimentar pentru bunurile sau serviciile dvs. Dar posibilitățile de dezvoltare mobilă nu se termină aici.
Imaginați-vă că sunteți proprietarul unei companii imobiliare. O aplicație dezvoltată luând în considerare caracteristicile și nevoile acestei nișe de afaceri va permite:
• clienții să programeze întâlniri cu dvs. fără apeluri preliminare - toate programările sunt online;
• anunțați-i instantaneu despre noile obiecte imobiliare;
• trimite buletine informative despre evenimentele viitoare (prezentări, întâlniri);
• informați despre promoțiile și tombolele pe care le desfășurați în rețelele sociale;
• comunică cu clienții în timp real și îi sfătuiește;
• să efectueze tranzacții de leasing / vânzare / cumpărare de bunuri imobile etc.
De la momentul ideii până la implementarea finală a creației, aplicația mobilă trece prin mai multe etape:
O etapă importantă în dezvoltarea unei aplicații mobile este decizia privind funcționalitatea care va fi utilizată în aplicație, ce tehnologii să utilizeze, cum să gândim corect arhitectura și, de asemenea, să încadrăm toate acestea în intervalul de timp convenit.
Aș dori să vorbesc despre etapa din acest articol, și anume, despre proiectarea aplicațiilor mobile.
Merită luat în considerare faptul că designul nu este necesar pentru toată lumea. Totul depinde de ce sarcini sunt stabilite în etapa inițială în timpul dezvoltării sale. Este posibil să nu fie necesară proiectarea unei aplicații simple datorită arhitecturii sale în ansamblu. Proiectarea este necesară pentru acele aplicații care trebuie să creeze un design unic, noi module care nu au analogi, precum și integrarea unui număr mare de funcții și sisteme care implică complexitate în soluție.
În etapa inițială a proiectării unei aplicații mobile, este necesar să înțelegeți și să înregistrați următoarele puncte:
Cum să construiți interacțiunea specialiștilor din toate departamentele care lucrează la proiect, precum și numărul acestora (resursele companiei).
În ce interval de timp este realistă lansarea unei aplicații mobile, luând în considerare complexitatea funcționalității sale.
Cum se va dezvolta proiectul după lansare (plan de dezvoltare pe termen lung).
Etapa de proiectare a unei aplicații mobile ar trebui să fie împărțită în mai multe subetape, deoarece acest lucru necesită cunoștințele specialiștilor din mai multe domenii. Deci, dezvoltarea unei aplicații pentru un telefon mobil include următoarele etape:
Această etapă include elaborarea obiectivelor pentru crearea unei aplicații, definirea scenariilor utilizatorilor, precum și promovarea SEO după lansare.
• Obiectivele creării unei aplicații mobile. Înainte de a începe dezvoltarea unei aplicații mobile, merită să vă alocați timp pentru a elabora chiar scopul creării unei aplicații. Aici vă puteți pune cele mai frecvente întrebări, cum ar fi „pentru cine este creată aplicația?”, „Cine o va folosi?” Un studiu detaliat al acestor probleme ajută la înțelegerea modului în care va continua dezvoltarea.
• Definirea scripturilor personalizate. Aplicația mobilă va fi utilizată de persoanele care doresc să găsească o soluție specifică problemelor lor și deseori cel mai important lucru este să o facă cât mai repede posibil. Prin urmare, în această etapă, este necesar să se învețe de la client cât mai multe informații despre publicul său țintă pentru a construi cel mai eficient un scenariu de utilizator atunci când proiectează o aplicație mobilă.
• Promovarea proiectelor SEO. O aplicație mobilă are sens să existe doar dacă va fi descărcată și utilizată. Întocmirea unui plan SEO suplimentar pentru promovarea proiectului va oferi o idee mai clară despre valoarea profiturilor viitoare.
Arhitectură, structură și interfață
Proiectarea arhitecturii unei aplicații mobile include alegerea a trei tipuri, și anume:
O aplicație nativă este o aplicație dezvoltată pentru o anumită platformă (iOS, Android). Aplicațiile native sunt apreciate pentru performanța lor rapidă și stabilă, dar sunt greu de portat pe alte platforme.
Aplicatie web. În esență, o aplicație web este un site web pentru dispozitive mobile. Dezvoltarea unei astfel de aplicații este independentă de platformă, dar necesită acces constant la Internet.
Aplicație hibridă. După cum probabil ați ghicit deja, dezvoltarea unei aplicații mobile hibride include atât adaptabilitatea aplicației web, cât și o structură de structură nativă, ceea ce îi conferă avantaje în portabilitate pe diferite platforme.
Structura și interfața aplicației mobile sunt proiectate pe baza scenariului utilizatorului.
Alegerea corectă a tehnologiei determină întreaga aplicație viitoare. În funcție de tehnologie, se determină tipul de aplicație (nativ, hibrid sau web), ce sarcini va rezista și posibilitățile de integrare. Toate acestea și multe alte nuanțe sunt luate în considerare în această etapă.
O etapă necesară în proiectare, deoarece ajută la lansarea unei aplicații mobile într-un timp scurt. Aceasta economisește foarte mult din buget, oferă o înțelegere a corectitudinii scriptului de utilizator dezvoltat și ajută la modificarea aplicației mobile create fără costuri suplimentare.
Etapa în care sunt descriși termenii exacți și costurile forței de muncă alocate pentru dezvoltarea proiectului. Elaborarea unui plan de dezvoltare pe termen lung vă ajută să planificați investiția totală necesară.
Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care ni le adresează clienții. Și noi răspundem sincer: o aplicație simplă poate fi creată în 1-2 luni.
Dar dacă trebuie să profitați la maximum de capacitățile unui anumit sistem de operare (Android / iOS), introduceți identitatea corporativă a companiei în partea utilizatorului, implementați o duzină sau două module complexe, atunci dezvoltarea va dura cu siguranță mai mult de două sau trei luni. Este posibil să se spună un termen mai precis pentru proiect numai după un studiu detaliat al specificațiilor tehnice pentru proiectarea și programarea produsului.
Mai aveți întrebări pe această temă? Contactați specialiștii Studio Webmaster și primiți o consultare gratuită a experților. Dezvoltăm aplicații mobile de orice complexitate din 2008. Vă vom face o ofertă comercială profitabilă în termen de 24 de ore de la momentul în care ne contactați.