+(373) 60-10-6666Contactați-ne
Ro Ro Ру En
Conținut
Design

La ce influenţează designul profesional al site-ului?

  1. Principala
  2. Blog
  3. Design
  4. Cum influențează designul bun a site-ului? TOP 5
Timp de citire: 2 minute
Nu aveți timp să citiți?
Lăsați o cerere
 

Un design web reușit nu se creează doar în baza fanteziei specialistului, deoarece comoditatea utilizării este apreciată în primul rând de către utilizator. Un aspect vizual calitativ se bazează pe psihologia culorii, preferințele publicului țintă și regulile dure de design. În primul rând, el este orientat spre oameni. Însă ce ar însemna asta?

Utilizatorii online sunt nerăbdători: în lista de rezultate, ei dau click pe unul din primele linkuri, iar dacă nu găsesc pe el ceea ce căutau, închid site-ul imediat și îl deschid pe altul. Un design bun este capabil nu doar să mențină atenția clientului potențial, dar și îi permite să interacționeze rapid și comod cu informația prezentată.

 

Influența designului

Designul site-ului

Prima impresie

Prima impresie este determinată în mare parte de pagina principală a site-ului web, deoarece ei i se oferă cea mai multă atenție: texte optimizate și atrăgătoare, imagini calitative, care nu vor distrage de la informația principală, gamă plăcută de culori. Dacă în etapa de cercetare a paginii principale ați reușit să cuceriți atenția utilizatorilor, atunci principala sarcină este realizată.

Accentele

Resursele web moderne, de obicei, au conținut static și dinamic, de aceea este foarte important să evidențiați elementele cărora utilizatorii trebuie să le atragă atenția în primul rând. Obiecte care se mișcă, font gros și alți indici vizuali vor ajuta vizitatorul să ajungă la punctul final al căutării.

Structura

Designul plăcut și ierarhizarea permite să înțelegem rapid ce funcții sunt disponibile și cum să lucrăm cu resursa. Conținutul care se percepe ușor reprezintă unul din cele mai importante principii ale designului reușit.

Simplu și laconic

Accesibilitatea și comoditatea atrag întotdeauna utilizatorii online, deoarece aceștia nu accesează site-ul pentru a admira designul. Un aspect vizual bun este atunci când din start găsiți panoul de navigare, conținutul și titlurile, linkurile după o anumită temă și puteți face o comandă fără probleme.

Spațiu

Nu merită să supraîncărcați pagina cu grafică inutilă. Conținutul trebuie divizat pe părți, astfel încât utilizatorul să poată analiza comod, căuta informațiile și lucra asupra lor. Dacă trebuie să alegeți între grafică și spațiul gol, mai bine favorizați-o pe cea din urmă. Blocurile vide cu un fon plăcut – acesta este locul unde puteți „respira” și lua o decizie corectă în privința cumpărăturii.

V-au rămas întrebări pe această temă? Luați legătura cu specialiștii Studio Webmaster și primiți o consultație calificată gratuit.
 

Data Publicării : 29.07.2019
Evaluări: 0 clasament 0.00
Craciun Marina
Autor
Marina Craciun
Conducătorul departamentului de design. În compania Studio Webmaster lucrez din anul 2011. Mă ocup de design mai mult de 12 ani. Iubesc să gătesc, să joc în badminton, ador nespus de mult marea. Deosebesc 51 de nuanţe de gri la nivel profesional :)
Comentarii (0)
Pentru a lăsa un comentariu, aveți nevoie a intra
rating rating rating rating rating
(0.00 din 5 0 note)