+(373) 60-10-6666Contactați-ne
Conținut
SEO

De ce avem nevoie de auditul uzabilității site-ului?

 1. Principala
 2. Blog
 3. SEO
 4. De ce avem nevoie de auditul uzabilității site-ului?
 

Oare cunoașteți că 60% din succesul site-ului dvs. depinde de uzabilitate? Cu cât mai comod îi este utilizatorului să interacționeze cu informația de pe resursa dvs., cu atât mai activi sunt cumpărătorii.

Auditul uzabilității reprezintă aprecierea complexă a site-ului web, după un șir de parametri, în ceea ce privește relevanța implementării navigației, a funcționalității și a designului. După cercetare, dvs. veți afla dacă utilizatorilor (clienților dvs. potențiali) le este comod să utilizeze resursa, dacă aceștia pot găsi informația care îi interesează și cum influențează asupra lor elementele interactive de pe pagini. De asemenea, dvs. veți primi recomandări, prin aplicarea cărora veți putea îmbunătăți capacitatea „de a vinde” a site-ului dvs.

 

Ce include auditul uzabilității site-ului?

Auditul și analiza site-ului

Analiza se efectuează atât de către experți (specialistul SEO, marketologul, programatorul, analistul web), cât și de către utilizatorii online ordinari. Auditul include următoarele tipuri de lucrări:

 • Evaluarea aspectului exterior al site-ului: antetul, designul și ceea ce se numește „prima impresie”. Aceștia sunt indicatori foarte importanți.

 • Examinarea paginii principale a site-ului: include informațiile necesare pentru a motiva utilizatorii să acceseze site-ul din nou?

 • Analiza service-urilor: cum se realizează căutarea pe site, oare mereu funcționează forma de comandă, se găsesc oare în secțiuni informațiile tematice și altele.

 • Testarea conținutului: se determină neajunsurile cu privire la calitatea și amenajarea textelor pe site-urile online, se cercetează dacă acestea nu încurcă vizualizarea produselor, nu distrage de la cumpărătură.

 • Analiza generală a navigației: cât de intuitivă și clară este navigarea pe site, apar oare probleme cu amplasarea secțiunilor și altele.

 • Testarea adaptabilității: se analizează dacă site-ul se deschide corect în motoarele de căutare de pe gadgeturile mobile, cu rezoluții diferite ale ecranului, care este viteza cu care acesta lucrează.

 • Recomandări cu privire la schimbările care trebuie incluse pe site-ul web, pentru ca acesta să înceapă să fie perceput mai bine de către utilizatorii online și, astfel, să aducă mai mult profit.

Aveți nevoie de auditul site-ului? Luați legătura cu specialiștii Studio Webmaster și primiți o consultație calificată gratuit, dar și o propunere comercială avantajoasă. Prestăm servicii profesioniste în domeniul IT, în Moldova, de mai bine de 10 ani.

Data Publicării : 29.07.2019
Evaluări: 0 clasament 0.00
Chitoroga Dmitri
Autor
Dmitri Chitoroga
SEO-specialist, targetolog. În compania Studio Webmaster lucrez din anul 2018. Mai mult de 6 ani în SEO. Iubesc să analizez oamenii şi ceea ce se petrece în jur, să urmăresc progresul. Jocurile video mă ajută să mă relaxez. Unul dintre cele mai preferate — Half-Life 2. Dar, acesta nu este old school, este clasica genului ştiinţifico-fantastic :)
Comentarii (0)
Pentru a lăsa un comentariu, aveți nevoie a intra
rating rating rating rating rating
(0.00 din 5 0 note)