+(373) 60-10-6666Contactați-ne
Ro Ro Ру En
Conținut
Case-uri

Mărirea vînzărilor în perioadă de criză cu ajutorul internet-marketingului

 1. Principala
 2. Blog
 3. Case-uri
 4. Cum mărim vânzările în criză, cu ajutorul marketingului online?
Timp de citire: 3 minute
Nu aveți timp să citiți?
Lăsați o cerere
 

Instrumentele de marketing online deja de mult timp au devenit o parte a strategiei de creștere a vânzărilor în multe companii de succes. Plusul lor principal este eficiența, chiar și cu investiții mici. Prin urmare, dacă afacerea dumneavoastră nu trece prin cele mai bune timpuri, are rost să aplelați la marketingul online. Acest fapt va permite nu doar să rămâneți „în vizor”, dar și să măriți profitul.

De ce trucurile de marketing online funcționează chiar și în criză? În primul rând, datorită unei acoperiri mai largi a publicului țintă. Dacă magazinul offline este vizitat de cumpărătorii sectorului sau orașul (în cel mai bun caz), atunci clienții magazinului online pot fi locuitorii oricărui colț al lumii. În al doilea rând, numărul utilizatorilor online crește constant, ceea ce înseamnă că niciodată nu veți avea probleme cu cumpărătorii.

Cum se manifestă criza în afaceri:

 • se reduce venitul real în rândul populației;
 • capacitatea de cumpărare scade;
 • scade cererea multor produse/servicii;
 • scade rapid nivelul de vânzări;
 • venitul scade progresiv.

În această situație, se recomandă:

 • reducerea personalului;
 • stimularea ofertelor de vânzare și publicitatea online efectivă;
 • scăderea cheltuielilor pentru promovarea offline.

Cum să creșteți vânzările?

Strategia de creștere a vânzărilor

Dacă sunteți un antreprenor offline de succes și aveți propriul site, însă el nu este prea solicitat, puteți îmbunătăți situația financiară, concentrându-vă asupra dezvoltării și promovării resursei web. Dacă optimizăm portalul și ne ocupăm de promovarea lui în motoarele de căutare Google și Yandex, vom obține beneficii indiscutabile:

 • diminuarea cheltuielilor pentru atragerea noilor clienți;
 • atragerea unui număr mare de utilizatori interesați pe site;
 • șanse înalte de vânzări repetate;
 • feedback;
 • îmbunătățirea recunoașterii și creșterea încrederii.

Cu cât mai mulți vizitatori vin pe resursa dumneavoastră web, cu atât mai mare e probabilitatea acțiunilor de conversie – sunet, comandă, cumpărare, abonare și altele.

 

Metode de ridicare a vânzărilor pentru eCommerce

Modalități de creștere a vânzărilor online

Dacă sunteți proprietarul unei afaceri online, pentru îmbunătățirea situației financiare, doar promovarea în motoarele de căutare poate fi insuficientă. Pentru comerțul electronic, de asemenea, vor fi utile următoarele metode de creștere a vânzărilor:

 • Publicitatea contextuală. O soluție perfectă, când aveți nevoie de un rezultat aici și acum. Cu ajutorul ei, puteți crește numărul de vizite în timp scurt și nivelul de vânzări cu 30% sau mai mult.

 • Optimizarea internă. Uneori, cauza nivelului jos de vânzări se ascunde în uzabilitatea site-ului web. Prelucrându-l, puteți mări cantitatea de solicitări, fără a recurge la publicitate.

 • SMM. Dacă profitul se va reduce, pentru că site-urile concurenților au devenit mai populare și solicitate, situația poate fi corectă prin promovarea pe rețelele de socializare. Portalul dumneavoastră poate „crește” într-o comunitate unică, merita reputația și încrederea, dar și își consolida pozițiile pe piața eCommerce.

Mai aveți întrebări pe această temă? Luați legătura cu specialiștii Studio Webmaster și primiți o consultație calificată gratuit. Noi cunoaștem cum să mărim vânzările pe internet, pentru că facem asta din anul 2008.

Data Publicării : 27.07.2019
Evaluări: 0 clasament 0.00
Topor Ana
Autor
Ana Topor
Conducătorul departamentului de marketing. În Studio Webmaster sunt din anul 2015. În marketing mai mult de 8 ani. Citesc aproximativ 100 de cărţi pe an, nu-mi pot imagina viaţa fără sport, sunt îndrăgostită pînă peste cap de fotografie. Iubesc filmul alb-negru. Înainte am practicat artele marţiale. Deviza mea: „Niciodată nu te lăsa bătut, şi cu aceasta puţini care se împotrivesc :)
Comentarii (0)
Pentru a lăsa un comentariu, aveți nevoie a intra
rating rating rating rating rating
(0.00 din 5 0 note)