+(373) 60-10-6666Contactați-ne
Ro Ro Ру En
Conținut
Design

UX şi UI design: concept şi particularităţi distinctive

  1. Principala
  2. Blog
  3. Design
  4. Ce este designul UI/UX? Determinăm principiile și diferențele
Timp de citire: 2 minute
Nu aveți timp să citiți?
Lăsați o cerere
 

Designul UI/UX – elaborarea interfețelor pentru utilizatori, unde comoditatea interacțiunii cu informațiile prezentate joacă un rol la fel de important ca și aspectul exterior. Scopul lui este de a ajuta rapid și de a efectua fără probleme acțiunea necesară pe portal (înregistrarea comenzii, abonarea, cumpărarea, căutarea produselor/serviciilor) prin intermediul interfeței.

Ce înseamnă UX?

UX se traduce drept „experiența utilizatorului”. Aceasta este o anumită impresie, care i se formează vizitatorului la interacțiunea cu interfața. A reușit el oare, să găsească ceea ce căuta? Dacă da, atunci cât de rapid? Anume din acest punct de vedere se apreciază designul UX.

Ce este UI?

UI – în traducere „interfața utilizatorului”. În mare parte, acestea sunt caracteristicile fizice pe care i le oferă designerul: culorile, mărimea butoanelor, fonturile, amplasarea textului, imaginilor și altele.

Care este diferența?

UX și UI design

Sarcina unui asemenea design este mereu exactă, de exemplu, vânzarea produselor. Pe baza acestuia, utilizatorii online iau decizia – le place/nu le place, să cumpere/să nu cumpere.

Totuși, este o diferență între UI și UX: în primul caz, designerul analizează cum vizitatorii vor interacționa cu interfața, ce pași trebuie să urmeze pentru a primi un anumit rezultat. În UI specialistul decide cum va arăta vizual fiecare din pași.

În ceea ce privește succesiunea, inițial se elaborează vizualul, după principiul User Experience, apoi User Interface. Însă principalul, ce trebuie să știți despre ei, este rezultatul pe care aceștia îl dau – interfața compatibilă și comodă utilizatorilor.

Data Publicării : 27.07.2019
Evaluări: 0 clasament 0.00
Craciun Marina
Autor
Marina Craciun
Conducătorul departamentului de design. În compania Studio Webmaster lucrez din anul 2011. Mă ocup de design mai mult de 12 ani. Iubesc să gătesc, să joc în badminton, ador nespus de mult marea. Deosebesc 51 de nuanţe de gri la nivel profesional :)
Comentarii (0)
Pentru a lăsa un comentariu, aveți nevoie a intra
rating rating rating rating rating
(0.00 din 5 0 note)