Webmaster
+(373) 60-10-6666Contactați-ne
Web design

Ce este designul UI/UX? Determinăm principiile și diferențele

  1. Principala
  2. Blog
  3. Web design
  4. Ce este designul UI/UX? Determinăm principiile și diferențele
Timp de citire: 2 minute
Nu aveți timp să citiți?
Lăsați o cerere
Marina Iakovleva Iakovleva Marina
Data Publicării : 27.07.2019
clasament 0.00 Evaluări: 0

Designul UI/UX – elaborarea interfețelor pentru utilizatori, unde comoditatea interacțiunii cu informațiile prezentate joacă un rol la fel de important ca și aspectul exterior. Scopul lui este de a ajuta rapid și de a efectua fără probleme acțiunea necesară pe portal (înregistrarea comenzii, abonarea, cumpărarea, căutarea produselor/serviciilor) prin intermediul interfeței.

Ce înseamnă UX?

UX se traduce drept „experiența utilizatorului”. Aceasta este o anumită impresie, care i se formează vizitatorului la interacțiunea cu interfața. A reușit el oare, să găsească ceea ce căuta? Dacă da, atunci cât de rapid? Anume din acest punct de vedere se apreciază designul UX.

Ce este UI?

UI – în traducere „interfața utilizatorului”. În mare parte, acestea sunt caracteristicile fizice pe care i le oferă designerul: culorile, mărimea butoanelor, fonturile, amplasarea textului, imaginilor și altele.

Care este diferența?

Sarcina unui asemenea design este mereu exactă, de exemplu, vânzarea produselor. Pe baza acestuia, utilizatorii online iau decizia – le place/nu le place, să cumpere/să nu cumpere.

Totuși, este o diferență între UI și UX: în primul caz, designerul analizează cum vizitatorii vor interacționa cu interfața, ce pași trebuie să urmeze pentru a primi un anumit rezultat. În UI specialistul decide cum va arăta vizual fiecare din pași.

În ceea ce privește succesiunea, inițial se elaborează vizualul, după principiul User Experience, apoi User Interface. Însă principalul, ce trebuie să știți despre ei, este rezultatul pe care aceștia îl dau – interfața compatibilă și comodă utilizatorilor.

Comentarii (0)
Pentru a lăsa un comentariu, aveți nevoie a intra