+(373) 60-10-6666Contactați-ne
Ro Ro Ru En
 1. Principala
 2. Întrebări și răspunsuri
 3. Cat costa dezvoltarea aplicatiilor mobile?

Costul dezvoltării aplicațiilor mobile

Lăsați o cerere

Aplicația mobilă – este un gadget digital foarte convenabil. Este un instrument util care susține afacerea sau baza acesteia. Puteți face bani pe el, dar mai întâi va trebui să suportați unele cheltuiri legate de realizarea și lansarea în aplicare.

Cererile cu privire la costul dezvoltării aplicațiilor mobile – nu sunt ceva rar. Se încadrează în aceeași categorie cu întrebarea „cât costă o mașină?” Desigur: nu 100 și nu 100 de milioane de lei. Prețul concret depinde de specificație și va putea afla după finalizare. Este important să înțelegeți dacă aveți nevoie de ajutor în selectarea documentelor, aranjarea părții serverului și furnizarea de asistență tehnică de înaltă calitate. Ar fi bine să aflați mai multe despre funcțiile pe care software-ul descris ar trebui să le îndeplinească.

 • Cel mai ieftin costa câteva mii de lei, cel mai scump - milioane.

 • Exprimarea valorii este determinată, inclusiv, de următorii parametri: numărul și tipul de opțiuni, soluțiile UX și UI sau tehnologia care permite formarea software-lui.

 • Se înlocuiește de o aplicație web adaptivă pentru PC, deși a doua are dezavantaje.

Investițiile financiare în proiectarea pachetului software descris sunt egale cu costurile forței de muncă ale oamenilor care lucrează la acesta. La Studio Webmaster, evaluăm inițial un produs pe baza timpului de lucru estimat pe care echipa va trebui să-l petreacă pentru implementarea acestuia. Și cu cât mai multe informații despre amploarea pregătirii "jucăriei" dezvoltate, cu atât mai corect se calculează prețurile.

Mai multe despre prețul ridicat

Gadgeturile digitale pentru smartphone-uri sunt similare între ele. Acestea conțin funcții pentru conectarea la un sistem, crearea unui cont de utilizator sau procesarea plăților. În același timp, chiar și cele mai mici detalii sunt elaborate – și ele sunt mai multe decât vă puteți imagina. Merge vorba nu doar despre componentele individuale ale software-lui, ci și despre modurile în care acestea interacționează.

Este, de asemenea, grafică și utilizare. Componentele și interdependențele lor implică ore lungi de lucru de către programatori, designeri grafici, designeri UX, manageri de proiect și alți membri ai echipei înainte ca pachetul software să ajungă în Google Play și App Store. Să adăugăm marketing-ul, publicitatea, descrierea și ASO-optimizare. Acum devine clar: oamenii care sunt pregătiți pentru cheltuieli destul de serioase pot comanda o aplicație mobilă.

Trebuie să țineți minte că vorbim despre programe specializate. Adică despre cele care sunt create pentru nevoile anumitor clienți. Aceasta este diferența lor față de analogi, care pot fi descărcate de pe Internet și personalizate în funcție de nevoile personale ale unei persoane. În cazul produselor la comandă, multe soluții trebuie dezvoltate pur si simplu de la început.

În timpul producției online, noi folosim elemente de cod gata făcute în aproape fiecare etapă. În mod similar, o companie de construcții folosește structuri gata prefabricate în loc să le producă singura. Fără aceasta, procesul ar fi excesiv de lung și incomparabil mai scump.

Despre standardul RWD

Există situații în care costul proiectării unui program nativ poate fi redus la minimum. Merge vorba despre cazurile în care o astfel de soluție nu este necesară, deoarece este procesată cu succes de o aplicație web în standardul RWD (Responsive Web Design) – pentru care, desigur, a trebuit să plătiți în avans. Acesta este un sistem care utilizează un browser web. Este conceput mai mult pentru computere desktop, lucrând la gadgeturi compacte.

Aplicația adaptivă nu este concepută pentru smartphone-uri. Avantajul său este procesarea mai multor canale în același timp. Nu necesită instalare, ceea ce este un beneficiu din punctul de vedere al utilizatorului (economii de memorie, mai puține programe care colectează date cu caracter personal etc.). Clientul, adică proprietarul unei aplicații web adaptive, beneficiază de absența unor costuri suplimentare pentru crearea unui dispozitiv digital. Dacă decide să facă acest lucru, având deja o aplicație web similară – versiunea pentru smartphone va costa mai puțin.

În practică, este diferit. Pentru majoritatea consumatorilor, dezvoltarea unei aplicații mobile – este proiectul principal, și nu un atribut suplimentar la versiunea web.

Avantajele versiunii adaptive:

 • Oferă conectare ușoară la contul personal al utilizatorului de la nivelul ecranului telefonului.

 • Nu este nevoie să vă conectați de fiecare dată, care este regula standard pentru aplicațiile web.

 • Vă permite să utilizați funcționalitatea încorporată a dispozitivului: cameră foto, GPS, cititor de coduri QR etc.

 • Într-o măsura mai redusa depinde de conectarea la rețeaua de web global. Majoritatea sarcinilor sunt efectuate folosind opțiunile și elementele instalate pe telefon. Acest lucru asigură o utilizare neîntreruptă.

 • Oferă o interfață grozava de utilizator. Ideea este că se proiectează pentru a fi utilizat pe telefon și este mai bine adaptata la mediul mobil.

Puteți avea un analog gratuit sub forma unei aplicații web RWD! Dar va fi doar un înlocuitor, un surogat.

Nu vrem să vă obligăm să vă comandați propriile “jucării”. Aceasta este adesea o decizie bună, dar în multe cazuri este fie trecută cu vederea, fie implică o mulțime de riscuri de afaceri. Puteți economisi cheltuielile și de ce uneori merită să le plătiți. Evaluarea finală aparține clientului, pe care suntem întotdeauna gata să-l ajutăm în analiza proiectului.

Produsul de bază va permite utilizatorului să se conecteze și nimic mai mult – se poate de efectuat cu o suma mica. În practică, crearea celui mai ieftin Internet-gadget care efectuează mai multe acțiuni de bază este de 3-4 ori mai scumpă. Practic, nu există o limită.

Costul final este mult mai mare, deoarece este influențat de mulți factori. Cei mai importanți sunt:

NUMĂRUL DE FUNCȚII

Dacă, pe lângă înregistrare și conectare, există încă 3-4 opțiuni, atunci aceasta este suma de bani. Presupunând că este compatibil atât cu Android, cât și cu iOS, are un backend nu complicat și cea mai simplă interfață. Dacă creșteți numărul de "misiuni" suplimentare la 7-8, investițiile financiare vor crește.

COMPLEXITATEA FUNCȚIONALITĂȚII

Pentru a asigura “jucăriile” cu capacitatea de a porni lanterna, un programator are nevoie mai puțin de o jumătate de zi lucrătoare. Mult mai mult timp va trebui să fie cheltuit pe capacitatea de a se conecta prin Bluetooth la un dispozitiv extern pentru a porni sunetul. Acest lucru afectează în mod clar costul proiectului.

CALITATEA INTERFEȚEI

Are sens să proiectăm un gadget digital atractiv din punct de vedere al funcționalității și esteticii? El conține animații plăcute ochiului sau tranziții între ecrane, într-un cuvânt: ceea ce doriți dvs. să aplicați. Este posibilitatea de implementare unui program care nu are aceste avantaje, bazat pe un design grafic simplu și economic. Diferența de preț dintre cele două versiuni va fi de cel puțin câteva mii de lei. Singura întrebare este dacă versiunea economică va satisface așteptările utilizatorilor și dacă va aduce profit.

SELECTAREA TEHNOLOGIEI

Dezvoltarea aplicațiilor se realizează pentru Android și iOS - prețul a sa vă aranjeze! Android sau iOS? De asemenea, uneori ele sunt realizate folosind tehnologia cross-platform, cum ar fi React Native. Acest standard se dezvoltă din ce in ce mai rapid și vă permite să creați software adaptat la ambele sisteme de operare. Astfel, 30-35% din prețul total va fi economisit. Problema este că este vorba despre acțiuni pe termen scurt. Nu uitați că veți avea nevoie de finanțarea întreținerii: în special, adaptarea software-ului pentru actualizarea pe Android (Google Play) și iOS (App Store). Magazinele menționate mai sus evoluează și se schimbă în moduri diferite. Pentru proprietarul unui dispozitiv digital pentru un smartphone, aceasta înseamnă necesitatea de a implementa actualizări care va bate la buzunar.

Căutați o companie cu o abordare de tip parteneriat pentru clienții care știu totul despre marketing și tehnologii? Aveți nevoie de abordarea in mod profesional și transparent a unui proiect? Atunci ați găsit locul perfect! Ca o companie respectată, angajată în dezvoltarea de diverse site-uri web și programe, vă garantăm doar succes! Lucrăm pentru oameni moderni care prețuiesc timpul și banii. Puteți comanda dezvoltarea de aplicații mobile la un preț minunat la Studio Webmaster! Profesionaliștii noștri vă vor explica prețul proiectul, după discutarea si negocierea fiecărei nuanțe. Prețurile noastre mai mici decât media de pe piață.

Comanda