Webmaster
+(373) 60-10-6666Contactați-ne
  1. Principala
  2. Blog
  3. SEO
  4. Luați adio de la Google: 10 top motoare de cautare pe internet

Luați adio de la Google: 10 top motoare de cautare pe internet

Lăsați o cerere
Vadim Barkov Barkov Vadim
Дата Публикации: 06.04.2016
clasament 4.29 Оценки: 7

Probabil, cu toții vom fi de acord cu faptul că aceasta a fost o săptămână pentru căutare.  
 
Dacă sunteți un utilizator credincios Google (ca și cei 65 la sută utilizatori mondiali), atunci ați putea observa careva schimbări, ca și cele bune, așa și mai puțin reușite.  
 
Nu este nevoie de a discuta avantajele acestor îmbunătățiri, care sunt descrise în sute de articole din întreaga lume. Cu toate acestea, simțul dezamăgirii, este minimul, ce ați putea avea în legătură cu aceasta.

Faceți o respirație adâncă, căci acum noi ne vom adânci în caracteristicile problemei.  
 
Astăzi, domeniul de plată a sistemelor de căutare ocupă un număr tot mai mare al pozițiilor de top, niște rezultate organice de afișare sunt strămutate puțin mai departe, decât ar trebui să fie, iar graficul de cunoștințe (Knowledge graph) tot mai des introduce schimbări în contentul surselor web independente. În afară de aceasta, noi până acum simțim nedreptatea cauzată de monopolul Google și a politicii fiscale, care în mod continuu se schimbă în favoarea poziției actuale a acestui motor de căutare. Toate acestea și multe altele, de fiecare dată ne induce la gândul că trebuie să existe un motor de căutare alternativ, de care toți s-ar folosi în mod practic.    
 
 Dacă recent era timpul că se putea diviza utilizatorii în cei care utilizau Google, Yahoo și alte sisteme, acum, noi am ajuns la momentul când dacă te folosești de Google, atunci nu utilizezi Internetul deloc. De aceea acum, cum nu a fost înainte, ar trebui de gândit asupra alternativelor existente. Probabil, nu ar trebui ca fiecare din noi să depindă, în activitatea sa profesionistă sau obișnuită, de algoritmi, care se schimbă în mod regulat, ale celui mai popular motor de căutare.    
 
Haideți să aflăm despre ceea ce se întâmplă în lume, dincolo Google! 10 top motoare de cautare pe internet

Bing

Noi am început să examinăm opțiunile alternative, motoare de cautare internet,  începând cu Bing - sistemul de căutare al companiei Microsoft. La momentul dat, sistemul ocupă a doua poziție după popularitate în lume, și acesta este utilizat de către 16% din toți utilizatorii pieței.

De ce ar trebui să vă folosiți de Bing? Există mai multe explicații. Sistemul de căutare a materialelor video în Bing e cu mult mai avansat decât Google. Vi se oferă o rețea enormă de video, care se încărcă destul de rapid și se vizualizează la o calitate înaltă. În plus, Bing, mai des oferă efectuarea unei autocompletări, ceea ce accelerează procesul de utilizare a motorului de căutare. Bing-ul utilizează un algoritm de predicție a creșterii și a scăderii prețurilor la biletele de avion, combinându-le cu un sistem convenabil de notificare pentru cei care au nevoie de așa tipuri de informații. Și cel mai important lucru este că, dacă de introdus linkfromdomain:[numele site-ului] atunci vă vor fi afișate link-urile cu cel mai mare rating de pe acest site, pentru a afla, la ce sursă se referă cel mai des. 
În afară de aceasta, merită să ne amintim că în competența Bing acum este Yahoo.

DuckDuckGo 
 
O caracteristică cheie a DuckDuckGo constă în faptul că ea nu stochează datele de utilizator, de aceea, nu vă va urmări și nu va manipula cu rezultatele de afișare, pe baza preferințelor anterioare (cum face Google). Așa că, dacă vă deranjează Google ”cel atotvăzător”, atunci știți ce să alegeți în locul acestuia. 
DuckDuckGo este incredibil de bun pentru educație. Acesta este capabil de a găsi chiar și cele mai rare documente, nemaivorbind despre cărți și instrucțiuni. În plus, doar DuckDuckGo a reușit să creeze o publicitate care nu deranjează. Ea există, dar dvs o veți primi într-o formă cea mai reușită și întotdeauna exact aceea, care corespunde cu tematica respectivă al site-ului care este vizionat la momentul de față. Toate acestea, și, desigur, o interfață de utilizator atrăgătoare și ușor în utilizare face DuckDuckGo să fie popular printre zeci de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Quora

 

Oricât nu s-ar strădui Google să răspundă la interogări personalizate tot mai complexe, îi este dificil de a concura în arta abordării individuală, care este deținută de Quora.

Puneți orice întrebare și comunitatea erudită vă va oferi răspunsurile sale. De asemenea, puteți alege rezultatele interogărilor, care deja s-au creat anterior.

 

Dogpile

 

Dogpile arată ca un motor de căutare, asamblat cu clip-art - nu este ca celelalte motoare de cautare internet. Însă anume în aceasta constă metoda lui de a lucra cu informații, deoarece sistemul poate găsi informații de la Google, Yandex, Yahoo, ”filtrându-le” de publicitate.

 

Vimeo 
 


Dacă doriți să vă debarasați de Google, atunci va trebui să renunțați și la YouTube - care în esență este același proiect comercial. Cu toate acestea, aveți o alternativă. Și această alternativă chiar foarte profitabilă - Vimeo. Fiindcă acesta este primul site profesionist din lume de site-ul pentru schimb de fișiere video în calitate HD și fără publicitate.  


 
Yandex 


 
Yandex, în mod general, nu are nevoie de prezentare. Sistemul reprezintă o mulțime de opțiuni similare cu Google și este cel mai popular în runet.  
 
Sistemul se deosebește de oricare altul prin formatarea logică a afișării de căutare, de asemenea, și prin prezența pictogramelor, care permit de a vedea o varietate de surse pentru interogările brandurilor.

 

Boardreader

 

Dacă doriți să explorați o întrebare în cele mai mici detalii, atunci aveți nevoie de Boardreader. Sistemul oferă nu doar publicarea surselor mari, dar de asemenea, absolut orice, inclusiv și cele mai mici mențiuni despre acest subiect în diferite directoare și în alte locuri. 

 

WolframAlpha

 

WolframAlpha este un sistem informatic cel mai instruit. Puteți accesa acest motor de căutare pentru a rezolva sarcini sau pentru a întreba despre oricare lucru. La fiecare întrebare, veți obține informații de enciclopedii, oferind link-uri la surse de încredere.

Cu toate acestea, merită de a se obișnui cu acest sistem, pentru că la început, poate părea complicat și greu de înțeles. 

 

IxQuick

 

Un alt motor de căutare extrem de sigur, pentru uz personal este IxQuick. Cu acest sistem nici un fel de date cu caracter personal nu vor fi pierdute și folosite împotriva dumneavoastră. În afară de aceasta, utilizatorul poate seta opțiunile proprii, care vor fi eliminate numai după 90 de zile de inactivitate. 

 

Ask.com

 

Ask Jeeves este încă în viață! Acum acesta a devenit o bancă de informații a rezultatelor de căutare, fiind ușor de setat și regenerabil. 

Acesta până acum este un motor de căutare de nivel mediu, fiind de tipul - "întrebare-răspuns". Cu toate acestea, un mare folos redă acel fapt că cele mai populare opțiuni de căutare, care sunt afișate în panoul din partea dreaptă. Cu toate acestea, cât de ciudat nu ar fi, aceste variante de căutare sunt luate de la Google.