Crearea site-urilor web: 5 motive, de ce un design bun este necesar unui business de succes

CUM TREBUIE SĂ FIE UN DESIGN BUN AL SITE-ULUI NE-A POVESTIT CONDUCĂTORUL DEPARTAMENTULUI WEB DESIGN MARINA IACOVLEVA

Un design bun al site-ului – nU este nici pe departe un zbor al imaginației, căci uzabilitatea site-ului Dvs., este determinată în primul rînd de către utilizator. Acesta în primul rînd face click cu mouse-ul, intră pe site și îl face popular. Anume din acest motiv, design-ul site-ului companiilor de succes – este un design orientat spre oameni. Pentru ca design-ul să fie bun, iar site-ul să aducă profit este necesar de înțeles la ce se gîndește utilizatorul și ce acesta dorește să obțină.

CE DORESC UTILIZATORII?

Utilizatorii de pe rețea nu doresc să analizeze o cantitate mare de informații, astfel încît de obicei dau click pe primul link la alegere și dacă nu găsesc ceea ce au căutat, atunci repede trec pe alt link. Ei sunt nerăbdători, din acest motiv ei doresc rapid și simplu să găsească informația necesară. Pentru ei nu contează cum aceasta funcționează, pentru ei este importantă comoditatea în utilizare. Un design competent și bun nu doar păstrează atenția clientului potențial, dar îi va permite esențial să facă cunoștință cu toată informația oferită.
ETAPELE PROIECTĂRII UNUI DESIGN BUN PENTRU SITE
Dezvoltarea ideii design-ului site-ului
Proiectarea schițelor
Dezvoltare însăși al design-ului site-ului
Corectarea design-ului pe baza rezultatelor testării-uzabilității

5 FACTORI CARE INFLUENȚEAZĂ ASUPRA UNUI DESIGN BUN AL SITE-ULUI

PRIMA IMPRESIE

Pagina principală a site-ului trebuie să fie perfectă: toate legile uzabilității trebuie să fie urmate, textele optimizate, imaginle calitative și să nu distragă atenția de la informațiile de bază. La urma urmei, dacă reușiți să cîștigați atenția utilizatorului în primele minute ale cunoașterii, atunci considerați, că partea principală a lucrului este deja realizată.
design cocacola.md

ACCENTELE PLASATE CORECT

Site-urile moderne conțin, de obicei un conținut static și dinamic, de aceea este foarte important să se distingă ceea, asupra căruia utilizatorul trebuie să atragă în primul rînd atenția. Obiecte în mișcare, caractere aldine și alte indicii vizuale ghidează utilizatorul fără ezitări să ajungă la punctul final de căutare.
design shoptime.md

O STRUCTURĂ CLARĂ

Un design plăcut și ierarhia permite utilizatorului într-un timp relativ scurt să înțeleagă, ce funcții îi sunt accesibile, și cum să lucreze cu site-ul. Conținutul înțeles cu ușurință – unul dintre cele mai importante principii al design-ului de succes.
design luvifleurs.md

SIMPLITATE ȘI SUCCES

Simplitatea și confortul mereu atrage utilizatorul, căci puțin probabil acesta intră pe site pentru a admira design-ul. Dvs. intrați pe site-ul Olentina.md și imediat găsiți bara de navigare, conținutul și articole, link-uri la temă și imediat puteți face comanda.
design olentina.md

SPAȚIUL GOL

Nu merită să încărcați paginile cu grafică de prisos, conținutul ar trebui să fie împărțit pe părți, astfel încît utilizatorului să îi fie comod să analizeze, să caute informația și să lucreze cu aceasta. Din acest motiv dacă este alegerea între grafică și spațiul liber, atunci mai bine de acordat preferință ultimului. Diviziunea corectă a spațiului va permite examinarea rapidă a conținutului, înțelegerea acestuia mai ușoară și respectiv ridicarea acestuia la un nivel mai superior.